Nieuwsbericht

Lancering van de themapagina Onderzoeken en Ontwerpen (OenO) op Wikiwijs!

Onderzoekend en ontwerpend leren is tegenwoordig een hot topic in het onderwijs. Het stimuleert leerlingen om hun nieuwsgierigheid te gebruiken, kritisch te denken en creatieve oplossingen te bedenken. Als reactie op deze groeiende belangstelling hebben wij besloten om een speciale themapagina te ontwikkelen die docenten toegang geeft tot een breed scala aan lesmateriaal en praktijkvoorbeelden.

In samenwerking met Impuls open leermateriaal (IOL) zijn er ook verschillende pilots gelanceerd rondom het thema onderzoekend en ontwerpend leren. Dus binnenkort komt er nog veel meer mooi materiaal ter beschikking op Wikiwijs over dit onderwerp.

De themapagina Onderzoeken en Ontwerpen is specifiek ontworpen om docenten te ondersteunen bij het integreren van onderzoekend en ontwerpend leren in hun lessen. Het biedt lesplannen, activiteiten en inspirerende voorbeelden die aansluiten bij verschillende vakgebieden en onderwijsniveaus. We geloven dat deze pagina docenten zal helpen om hun leerlingen te enthousiasmeren en hen de vaardigheden bij te brengen die ze nodig hebben voor de toekomst.

We nodigen alle docenten uit om een kijkje te nemen op de themapagina Onderzoeken en Ontwerpen en deel te nemen aan onze community voor open leermateriaal. Samen kunnen we ervaringen delen, kennis vergroten en het onderzoekend en ontwerpend leren verder ontwikkelen.